Nu is het duidelijk… Hyaluronzuur is de hype waard! >

Studies zijn eensgezind: hyaluronzuur is en blijft de enige krachtige stof tegen rimpels.

Ons lichaam maakt elke dag opnieuw hyaluronzuur aan. Een gezonde levensstijl: sport, weinig stress en juiste voeding, helpen om de huidverstevigende stof in stand te houden. Maar de doorslaggevende factor voor het verlies aan hyaluronzuur in het lichaam is onze leeftijd.

Want: al vanaf 25-jarige leeftijd maakt het lichaam minder hyaluronzuur aan. De huid verliest jaarlijks maar liefst 1% van deze stof. Op 40-jarige leeftijd heeft ons lichaam nog maar 50% over! Geen wonder dus dat we rimpels krijgen.

Krachtig ingrediënt: slechts 1 gram hyaluronzuur bindt tot 6 liter water

De laatste studies tonen aan dat hyaluronzuur de huid verstrakt en zelfs leeftijdsgebonden verlies omkeert. Zelfs al na een paar weken. Vooral rimpels rond mond, ogen en voorhoofd worden tot 40% minder. Hyaluronzuur zorgt voor meer vocht en een jeugdige teint. Gebruikers getuigen dat hun huid er al na een paar weken 10 jaar jonger uitziet.

Hyaluronzuur staat al jaren op de eerste plaats van anti-ageing werkzame stoffen, omdat het ongelooflijke resultaten belooft.

Dat klinkt toch geweldig? Maar pas op: niet alle hyaluronzuur is even goed. Er zijn enorme kwaliteitsverschillen en volgens wetenschappers is de juiste samenstelling van de moleculen cruciaal.

Waarom zijn 9 van de 10 producten met hyaluronzuur niet effectief?

  • Hyaluronzuur werkt misschien helemaal niet. Sommigen geloven niet in de anti-rimpelwerking van hyaluronzuur. Omdat ze al veel producten zonder succes probeerden of omdat ze gewoon kritisch zijn. Feit is dat er veel ineffectieve hyaluronzuurproducten op de markt zijn. Omdat er veel met hyaluron wordt geknoeid. Hyaluron is een dure grondstof. Vaak is de gebruikte dosering slechts een fractie van de door onderzoekers aanbevolen hoeveelheid.
  • Het juiste mengsel van verschillende moleculen is doorslaggevend. De grootte van hyaluronzuurmoleculen speelt een beslissende rol. Niet allemaal groot of allemaal klein maar de juiste mix is belangrijk. Maar wat betekent dat precies? Kleinere deeltjes (laagmoleculaire en oligo-hyaluronzuren) dringen door in diepere huidlagen en slaan daar water op. Ze hebben een langdurig effect en een duurzame anti-rimpelwerking. Grotere (hoogmoleculaire) deeltjes werken in op de bovenste huidlaag en vullen letterlijk rimpels, waardoor een onmiddellijk filling effect zichtbaar is.

En hoe vind je dan dat ene goeie product?

  • Hyaluronzuur moet altijd uit verschillende molecuulgroottes bestaan. Veel producten bevatten hooguit één, 2 of 3 verschillende molecuulgroottes. Wij raden een 4-complex aan voor maximaal effect.
  • Een product moet een hoge dosis aan hyaluronzuur bevatten. Veel producten bevatten slechts een fractie hyaluronzuur. Zo tussen 0,5 en 1%. Minstens 2% is noodzakelijk en 3% is optimaal. Een hogere concentratie zal dan weer het resultaat niet nog extra verbeteren.
Diego dalla Palma professional vochtinbrengende producten met hyaluronzuur