Het onbekende verouderingsproces: AGE’s of glycatie >

Glycatie is een stofwisselingsproces dat veroudering versnelt, een chemische reactie waarbij suikers zich binden aan de eiwitstructuren in je huid. Met als resultaat advanced glycation end-products (AGE’s) en verhoogde ontsteking en oxidatieve stress.

Die AGE’s hechten zich in je huid aan collageen en elastine, zodat dit netwerk verhardt en zwak wordt (lees versuikert).

Aangezien glycatie leidt tot verhoogde oxidatieve stress, verliest je huid haar veerkracht en elasticiteit. Ze wordt rimpelig, minder stevig, dunner en ze verkleurt.

Ben je nog geen 30 en denk je dat glycatie geen effect heeft op jouw huid, omdat je ook nog niets ziet, dan zal je bedrogen uitkomen. Effecten van versuikering worden immers pas zichtbaar vanaf je 35, maar versnellen vanaf dan in rap tempo.

Niet alleen stimuleren maar ook beschermen

De meeste antirimpelcrèmes stimuleren de collageenproductie. Maar je huid moet ook beschermd worden. De crèmes uit het segment ICON TIME bevatten werkzame stoffen die collageen beschermen tegen verharding. Wat je leeftijd ook is, ICON TIME heeft de oplossing. Bio-revitalisering van de cellen en bescherming van de steunstructuren van je huid met intensieve anti-ageproducten, speciaal om rimpels en verlies aan veerkracht door versuikering te bestrijden.

ICON TIME biedt onze huidtherapeuten specifieke behandelingen voor een gerichte beschermende anti-agingactie tegen glycatie.

Het onbekende verouderingsproces: AGE’s of glycatie