Het belang van dagelijkse oogverzorging. >

Houden jullie van een goed verzorgde huid? Dan mag je één ding zeker niet uit het oog verliezen: je oogcontouren. Hier is veroudering het snelst merkbaar. Kraaienpootjes, rimpels en fijne lijntjes, donkere kringen, wallen, uitdroging…

De huid van de oogcontour is zeer fijn: 3 à 5 maal fijner dan die van de rest van het gelaat. Er zijn ook geen talgkliertjes aanwezig in de huid rond de ogen, waardoor ze daar altijd iets droger en minder gehydrateerd is dan in de rest van het gelaat.

Naar schatting knipperen we tussen 15 à 20 keer per minuut, of dus 900 à 1.200 keer per uur. Ook voor expressie gebruiken we onze ogen. Elasticiteit en hydratatie zijn dus heel belangrijk. Omdat de huid er zo dun is, zijn er minder fibroblasten aanwezig die het collageen en de elasticiteit herstellen. Daarom zie je rond de ogen sneller tekenen van veroudering, rimpeltjes, kraaienpootjes, en verzakking van de oogleden.

Het belang van dagelijkse oogverzorging met de juiste producten (hydraterend, beschermend, soepel-houdend) is dus vanzelfsprekend. Ieder huidtype heeft oogverzorging nodig, niet zo af en toe, maar iedere dag. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen! Vanaf je 25 kan de kwetsbare huid rondom je ogen al ‘een helpende hand’ gebruiken. Diego dalla Palma professional biedt oogverzorging in verschillende texturen, crème, gel en serum.