Wat doet stress met je huid >

We rennen wat af op een dag. Snel, snel van thuis naar je job en terug, van oppas naar sportschool, van zieke moeder naar volle supermarkt, van laptop naar telefoon, om vervolgens aan het einde van de dag wéér veel te laat in bed te duiken. En daar word je niet mooier van…

Je huid is je grootste orgaan en een uitstekende stressbarometer.

Onder invloed van stress maakt je lichaam cortisol aan, een stresshormoon zoals adrenaline. Cortisol maakt energie, die in de cellen van je lichaam opgeslagen zit, snel beschikbaar. Zo kan je snel handelen of presteren onder druk, bij spanning of gevaar. Handig, maar zo’n situatie moet niet te lang duren. Voortdurende spanning trekt zichtbare sporen op je huid. Als stress chronisch wordt, heeft het een biologische weerslag en wordt huidveroudering versneld: een doffe, dunnere, minder soepele huid, het verschijnen van lijntjes, rimpels en bruine vlekken.

Bij stress stroomt je bloed eerst naar vitale organen om die meer energie en zuurstof te leveren en jou de middelen te geven om snel te reageren. Maar de keerzijde van de medaille is, dat aangezien je huid geen vitaal orgaan is, ze minder goed ‘gevoed’ wordt door de bloedcellen. Ze wordt dof en regenereert minder goed.

Goed voor jezelf zorgen is dus allesbehalve een overbodige luxe. Voor de binnen- én buitenkant. Juist in tijden van drukte. Maak van ontspannen gewoon een agendapunt. Blijf goed eten en bewegen. Slaap voldoende.

En leg ook je huid extra in de watten te leggen en te kalmeren. SKIN MAP producten van Diego dalla Palma professional bevatten hoge concentraties actieve ingrediënten die je huid kalmeren, hydrateren, fijne lijntjes helpen verminderen en beschermen tegen veroudering.

Wat doet stress met je huid?