Tips om ook na de zomer te stralen >

Van de zomer genieten is heerlijk, maar het is niet goed voor je huid. Of het nu gaat over zeewater, zonnestralen, zand of zelfs airconditioning, je huid moet veel verdragen. Door veel in de zon te lopen wordt je huid dikker en droger, vooral in je gelaat. Ons hele lichaam past zich aan het zomerweer en de warmte aan, om nadien terug over te gaan naar een frisse herfst.

Ontdek onze tips over hoe je je huid op het einde van de zomer kan verzorgen.

Scrub, scrub, scrub.

In periodes met veel zon wordt de hoornlaag – dat is de bovenste laag van je huid – dikker, om je te beschermen tegen zonnestralen. Na de zomer is dat niet meer nodig en is het belangrijk om overtollige dode huidcellen te verwijderen. Hoewel dit een ontzettend simpel iets lijkt, gaan sommigen hier toch in de fout. Je denkt misschien dat, als je huid ruw aanvoelt, je een intense peeling of agressieve scrub nodig hebt, maar niets in minder waar.  De verdikte huid is een beschadigde huid en dus heb je meer aan een zachte behandeling met één van onze geweldige SUPERSCRUBS ; zoals de enzymatic gommage scrub of de thermo revitalizing ‘saunascrub’ met suiker,  die op niet al te agressieve wijze oude cellen verwijderen zonder de nieuwe, die klaar zijn om aan het oppervlak te komen, te beschadigen.

Hydrateren en herstellen

Te veel en te lange blootstelling aan de zon beschadigen je huid. We kunnen het niet genoeg benadrukken: je huid heeft nood aan hydratatie. Een hydraterende dag- of nachtcrème is een goed begin, maar het GLOBAL ULTRA REPAIRING ANTI-AGING SERUM heeft een regenererende werking voor een veel dieper herstel.

Blijf SPF smeren

Uit onderzoek blijkt dat een zonnefactor smeren hét geheim is voor een jongere huid, ook op latere leeftijd. De DAILY PROTECTION FLUID met UV-filter kan je het hele jaar door gebruiken! De UV-A-stralen, die zorgen voor huidveroudering, zijn immers ook in de winter actief én ze gaan door glas heen.

Tips om ook na de zomer te stralen