Een beter werkende huidbarrière >

De buitenste laag van je huid vormt de huidbarrière. Je kan het vergelijken met een muur van dode huidcellen, waarbij die bij elkaar worden gehouden door huidcement bestaande uit huidvetten.

Zoals de muren van je huis je beschermen tegen invloeden van buitenaf, maakt de huidbarrière je weerbaar tegen weersinvloeden, irriterende stoffen, allergenen en bacteriën. Tegelijkertijd zorgt ze ervoor dat het vocht in je huid niet ontsnapt.

Simpel gezegd is de huidbarrière dus een waterdichte afsluiting die de buitenste lagen van je huid bij elkaar houdt en haar beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Ceramiden zijn vetzuren die van nature in je huidcellen aanwezig zijn. In de bovenste huidlaag  vormen ze de barrière met de buitenomgeving, houden ze vocht vast en beschermen ze je huid tegen beschadiging. Ceramiden worden beschouwd als een van de belangrijkste componenten voor het behoud van de barrièrefunctie.

Ceramiden kunnen, zoals de meeste dingen die in je huid aanwezig zijn, na verloop van tijd uitgeput raken of door invloeden van buitenaf afgebroken worden met een droge, vochtarme of gevoelige huid tot gevolg.

De allerbeste manier om ze op natuurlijke wijze aan te vullen, is door ze te verwerken in een goede verzorgingscrème. Hoe meer ceramiden in je huid, hoe sterker de beschermende barrière. Niet gek dus dat skincarefabrikanten ceramiden toevoegen aan hun producten. Meestal staat ceramide duidelijk aangegeven in de ingrediëntenlijst. Je herkent ze aan de INCI-naam: Ceramide AP, EOP, NG, NP of NS. (INCI staat voor Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten.)

Zoek jij ook naar een beschermend verzorgingsproduct voor jouw droge, vochtarme of gevoelige huid boordevol ceramiden, bekijk dan zeker het soothing segment van Diego dalla Palma professional.

Een beter werkende huidbarrière.